Logo Radio Łódź

Wysokie ceny żywności - marnujemy jej coraz mniej | Ekonomia na co dzień

To być może jedyny pozytywny skutek, wzrostu cen. Coraz mniej osób marnuje żywność.

Jak wynika z analizy przeprowadzonej przez BIG InfoMonitor w ubiegłym roku do wyrzucania nie skonsumowanej żywności przyznawało się 38 procent osób, w tym roku to 26 procent. 

Jak oceniają autorzy badania do nie marnowania jedzenia, Polaków zmusiła sytuacja finansowa i gwałtowny wzrost jedzenia.

ZDJĘCIA, NAGRANIA WIDEO, WIĘCEJ INFORMACJI Z ŁODZI I REGIONU 
ZNAJDZIESZ W DZIALE "WIADOMOŚCI". KLIKNIJ I DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ.

Uwaga! Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach statystycznych i reklamowych. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W programie służącym do obsługi internetu (przeglądarce internetowej) można zmienić ustawienia dotyczące plików cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Zgadzam się z polityką Polityka plików cookies