Logo Radio Łódź

W Łodzi ruszył Festiwal Dobrego Smaku

W Łodzi wystartowała jedenasta edycja Festiwalu Dobrego Smaku. To wydarzenie promujące kulturę gotowania i jedzenia.

Ruszył Festiwal Dobrego Smaku (Fot. Kamila Perka )

Zainteresowani mogą wziąć udział w warsztatach dobrego smaku i fotografii kulinarnej. Festiwal ma również walory edukacyjne.

 - Impreza uczy ludzi spożywania posiłku w restauracjach. Festiwal wyzwala pozytywną energię, a łodzianie chętnie spędzają czas w kawiarniach. Chcemy uczyć konsumentów szerszego spojrzenia na świat i zwracania uwagi na detale  - mówi organizatorka, Barbara Sokołowska-Urbańczyk.

Podczas imprezy łódzkie restauracje i kawiarnie będą prezentowały specjalną ofertę. To duża zachęta dla klientów, ale również wyzwanie dla restauratorów.

 - Klienci przychodząc do restauracji mogą ją poznać, poczuć klimat, poznać obsługę oraz spróbować dań, podanych w finezyjny sposób. To wszystko ma wpływ na to jak jest postrzegana restauracja. To dobra okazja do promocji - dodaje Sokołowska-Urbańczyk.

W festiwalu bierze udział 31 restauracji i 14 kawiarni. Impreza potrwa do niedzieli. 

 

Zobacz PLAN FESTIWALU.

Warsztaty prowadził Pedro de Garcia (Fot. Kamila Perka )
Uwaga! Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach statystycznych i reklamowych. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W programie służącym do obsługi internetu (przeglądarce internetowej) można zmienić ustawienia dotyczące plików cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Zgadzam się z polityką Polityka plików cookies